• Uw eerste bezoek aan mijn praktijk begint met een uitgebreide intake. Naast een gesprek over alle aspecten van uw gezondheid vindt daarbij een lichamelijk onderzoek plaats. Daarbij wordt onder meer uw pols gevoeld en uw tong bekeken, zoals dat ook bij andere traditionele Chinese geneeswijzen vaak gebeurt. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stel ik een diagnose. Daarmee kan ook direct besproken worden hoe de behandeling er in grote lijnen uit zal zien. Tijdens uw eerste bezoek vindt ook gelijk een behandeling plaats.

    Bij een acupunctuurbehandeling worden heel dunne, steriele wegwerpnaaldjes op speciale plaatsen in de huid gebracht. Het inbrengen van de dunne naaldjes kunt u even voelen, maar in het algemeen wordt een behandeling vooral als weldadig en ontspannend ervaren. In veel gevallen treedt direct na de eerste behandeling al een vermindering van uw klachten op.

    Acupunctuur kan ondersteund worden met moxa, cupping en Chinese kruiden. Daarnaast krijgt u persoonlijke adviezen en oefeningen waarmee u ook zelf actief aan uw herstel kunt bijdragen.