• De osteopathie is in Nederland sterk in opkomst. Steeds meer mensen roepen de hulp in van een osteopaat omdat het een zeer effectieve en zachte therapie is, waarmee een uitgebreid scala aan klachten behandeld kan worden, zowel bij volwassenen als bij baby’s en kinderen.

  Volgens de osteopathie moeten alle structuren in het menselijke lichaam een bepaalde beweeglijkheid hebben. Als die beweeglijkheid verstoord raakt, bijvoorbeeld door een val, een operatie, stress of een verkeerde houding, kunnen er klachten optreden. Deze klachten kunnen in het gebied van de verstoring ontstaan, zoals bijvoorbeeld nekklachten na een whiplashtrauma, maar ze kunnen ook ver van de geblokkeerde structuur optreden. Zo kunnen nekklachten ook veroorzaakt worden door een verminderde beweeglijkheid van de organen rond het middenrif. Bij een sterke of langdurige verstoring heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te hervinden. De osteopaat herstelt met zachte technieken de verstoorde beweeglijkheid, waardoor de klachten verdwijnen.

  Wilt u meer weten over osteopathie? Dan kunt u onder meer terecht op de website van de Nederlandse Vereniging Osteopathie (NVO).

  Nancy Kouwenhoven – Osteopaat

  Laan der Nederlanden 2
  Telefoon: 0251-760460
  E-mail: info@osteopathiepraktijkkouwenhoven.nl

  https://www.haarlemsdagblad.nl/ijmond/nancy-haalt-de-stress-weg-bij-haar-klanten